Go to global navigation

Read the article

Go to local navigation

Go to footer



School of Food and Nutritional Sciences


Home > Campus life > Syllabuses > School of Food and Nutritional Sciences

Subject title 2020

Advanced Statistics 応用統計学
Analytical Chemistry 環境分析化学
Analytical chemistry 分析化学
Anatomy and Physiology 解剖生理学
Applied Microbiology 発酵学
Applied Nutrition I 応用栄養学Ⅰ
Applied Nutrition II 応用栄養学Ⅱ
Basic Knowledge of Nutrition 基礎栄養学
Basic Mathematics 基礎数学
Basic Principles of Food Science 食品学総論
Basics of Clinical Nutrition 臨床栄養学総論
Biochemistry 生化学
Biochemistry I 生化学Ⅰ
Bioinformatics バイオインフォマティクス
Biological Chemistry 生物化学
Biology I 生物学Ⅰ
Biology II 生物学Ⅱ
Cell Biology 細胞生物学
Chemical and Biological Properties of Foods 食材学
Chemical Biology ケミカルバイオロジー
Chemistry I 化学Ⅰ
Chemistry II 化学Ⅱ
Chemistry of Organic Chemical Reaction 反応有機化学
Clinical Nutrition I 臨床栄養学Ⅰ
Clinical Nutrition II 臨床栄養学Ⅱ
Clinical Pathology 臨床病態学
Clinical Pharmacology 臨床薬理学
Computer Science 情報科学
Cookery Science 調理科学(栄養)
Cookery Science 調理科学(食品)
Developmental Genetics 発生遺伝学
Earth Sciences I 地学Ⅰ
Earth Sciences II 地学Ⅱ
Ecological Developmetal Biology and Gene 生態遺伝学
English for Overseas Research 海外研修英語
English in Food Science and Biotechnology I 食品生命科学英語Ⅰ
English in Food Science and Biotechnology II 食品生命科学英語Ⅱ
English in Food Science II 食品科学英語Ⅱ
Enviromental Measuring 環境計量論
Environmental and Plant Sciences 植物環境学
Environmental Engineering 環境工学
Environmental Health Experiments 公衆衛生学実験
Environmental Microbiology 環境微生物学
Environmental Organic Chemistry 環境有機化学
Environmental Science English I 環境科学英語Ⅰ
Environmental Science English II 環境科学英語Ⅱ
Enzymology 酵素学
Epidemiology in Nutrition 栄養疫学
Exercise Physiology 運動生理学
Experiments in Anatomy and Physiology 解剖生理学実験
Experiments in Biochemistry 生化学実験
Experiments in Cookery Science 調理科学実験
Experiments in Earth and Planetary Sciences 地学実験
Experiments in Environmental and Life Science II 環境生命科学実験Ⅱ
Experiments in Environmental and Life Science III 環境生命科学実験Ⅲ
Experiments in Environmental and Life Science IV 環境生命科学実験Ⅳ
Experiments in Food Chemistry 食品化学実験
Experiments in Food Chemistry 食品学実験
Experiments in Food Science and Biotechnology I 食品生命科学実験Ⅰ
Experiments in Food Science and Biotechnology II 食品生命科学実験Ⅱ
Experiments in Food Science and Biotechnology III 食品生命科学実験Ⅲ
Experiments in Food Science and Biotechnology IV 食品生命科学実験Ⅳ
Experiments in Microbiology and Food Hygiene 微生物学・食品衛生学実験
Experiments in Nutritional Biochemistry 栄養化学実験
Experiments in Physiology 生理学実験
Field Practice in Clinical Nutrition 臨地実習(臨床栄養学)
Fieldwork on Environmental Sciences フィールドワーク
Food Analytical Chemistry 食品分析化学
Food Chemistry 食品化学
Food Economics 食料経済
Food Engineering I 食品工学Ⅰ
Food Engineering II 食品工学Ⅱ
Food Hygiene 食品衛生学(栄養)
Food Hygiene I 食品衛生学Ⅰ(食品・環境)
Food Hygiene II 食品衛生学Ⅱ
Food Physics 食品物理学
Food Processing 食品プロセス学
Food Service Management I 給食経営管理論Ⅰ
Food Service Management II 給食経営管理論Ⅱ
Foods Packaging 食品包装論
Fundamental Biochemistry 基礎生化学
Fundamental Experiments in Environmental 基礎環境生命科学実験
Fundamental Statistic 基礎統計学
General Knowledge of Nutrition 栄養学総論
Genetic Engineering 遺伝子工学
Geochemical Cycle and Resources 循環資源論
Healthcare System 保健医療福祉論
Human Ecology ヒューマンエコロジー
Human Genomics ヒューマンゲノミクス
Human Nutrition Interdisciplinary Seminar and Practice 総合演習
Human Physiology 人体生理学
Immunology 免疫学
Internship インターンシップ
Introduction to Environmental Health Sciences 環境学総論
Introduction to Food and Nutritional Science 食品栄養科学入門
Introduction to Health Administration 健康管理概論
Introductory Biotechnology バイオテクノロジー論
Laboratory Experiments in Nutritional Physiology 栄養学実験
Listening I リスニングⅠ
Listening II リスニングⅡ
Management of Clinical Nutrition I 臨床栄養管理学Ⅰ
Management of Clinical Nutrition II 臨床栄養管理学Ⅱ
Mathematics 数学
Metabolic Engineering 代謝工学
Metabolic Engineering II 代謝工学Ⅱ
Microbiology 微生物学(栄養)
Microbiology 微生物学(食品・環境)
Molecular Biology 分子生物学
Natural Product Chemistry 天然物化学
Nutrition Education I 栄養教育論Ⅰ
Nutrition Education II 栄養教育論Ⅱ
Nutrition Teaching Guidance 栄養教育実習事前事後指導
Nutrition Teaching Practice 栄養教育実習
Nutritional Biochemistry 栄養化学
Nutritional Function 栄養機能論
Oral Communication I オーラルコミュニケーションⅠ
Oral Communication II オーラルコミュニケーションⅡ
Oral Communication III オーラルコミュニケーションⅢ
Oral Communication IV オーラルコミュニケーションⅣ
Organic Chemistry I 有機化学Ⅰ
Organic Chemistry II 有機化学Ⅱ
Organic Chemistry III 有機化学Ⅲ
Overview of Food Nutrition and Environmental Sciences I 食品・栄養・環境科学概論Ⅰ
Overview of Food Nutrition and Environmental Sciences II 食品・栄養・環境科学概論Ⅱ
Pathology 病理学
Pathophysiology 病態生理学
Physical Chemistry 物理化学
Physical Experiments 物理学実験
Physics I 物理学Ⅰ
Physics II 物理学Ⅱ
Physiology 生理学
Plant Biology 植物学
Plant Biotechnology 植物工学
Practical Education for School Nutrition 学校栄養教育実践論
Practical English in Nutrition 栄養生命科学英語
Practical Seminar for Teaching Profession 教職実践演習(栄養教諭)
Practical Training in Public Health Nutrition 臨地実習(公衆栄養学)
Practicals of Biology 生物学実験
Practicals of Chemistry 化学実験
Practice in Applied Nutrition 応用栄養学実習
Practice in Clinical Nutrition 臨床栄養学実験
Practice in Cookery Science 調理学実習
Practice in Diet Therapy 臨床栄養学実習
Practice in Food Service Management 給食経営管理実習
Practice in Nutrition Education 栄養教育論実習
Practice in Public Nutrition 公衆栄養学実習
Practice outside the school in Food Service Management On-site Training in Food Service 校外実習(給食の運営)
Professional Ethics for Engineers 技術者倫理
Protein Engineering 蛋白質工学
Public Health 公衆衛生学
Public Nutrition I 公衆栄養学Ⅰ
Public Nutrition II 公衆栄養学Ⅱ
Radiochemistry 放射化学
School Nutrition and Health Education 学校栄養教育論
Sociology of Education 教育社会学
Spectroscopic Analysis of Organic Compounds 機器分析学
Student Guidance 生徒指導
Studies in Nutritional Counseling 栄養カウンセリング論
Study for Graduation Thesis 卒業研究
Synthetic Biology 合成生物学
Teaching Profession 教職論
The Essentials of Education 教育原理
TOEIC English I TOEIC英語Ⅰ
TOEIC English II TOEIC英語Ⅱ
Toxicology 毒性学